— nieuws

OPENING - Baken Het Ziltepad: Peter Vink

Wees welkom bij de opening van Baken Het Ziltepad: Peter Vink!

Op vrijdag 12 juli openen we vier kunstwerken in vier verschillende kerken. RSVP hier als je er bij wil zijn. Graag tot dan!

→ Lees meer
Beeld: Peter Boorsma

Beeld: Peter Boorsma

Baken Marrum/Vlieland: Curve - nu geopend!

Afgelopen vrijdag opende Baken Marrum/Vlieland: Curve bij Het Lage Noorden!

Stap in een tunnel waarin licht, materiaal, beweging, geluid en architectonische vorm samensmelten. Laat je verwonderen, verbijsteren en tot stilte manen in Curve, een werk van Cocky Eek i.s.m. Schweigman&. Nu met nieuwe soundscape van geluidskunstenaar Machinefabriek.

→ Lees meer
Beeld: Aron Weidenaar

Beeld: Aron Weidenaar

OPENING - Baken Marrum/Vlieland: Curve

Wees van harte welkom bij de opening van Baken Marrum/Vlieland: Curve!

Over 21 juni wordt onder deze naam een recente klassieker onder de ‘betreedbare’ sculpturen opnieuw in gebruik genomen. De opblaasbare installatie Curve (2015) van ruimtelijk kunstenaar Cocky Eek i.s.m. Schweigman& wordt op vrijdag 21 juni 2024 om 15.30 uur geopend bij kunst- en verblijfslocatie Het Lage Noorden in Marrum, Friesland. Later deze zomer zal Curve ook op Into The Great Wide Open te zien zijn.

→ Lees meer
Beeld: Peter Boorsma

Beeld: Peter Boorsma

Baken Afsluitdijk wegens succes verlengd!

De geluidswerken zijn nog t/m 31 mei 2024 te beluisteren, alleen op de Afsluitdijk.

→ Lees meer

Opening Baken Vlieland

Op zondag 6 augustus 2023 opende Baken Vlieland: de installatie SIN▲TθPIUM van multidisciplinair kunstenaar Heleen Blanken.

→ Lees meer
SIN▲TθPIUM Beeld: Peter Boorsma

SIN▲TθPIUM Beeld: Peter Boorsma

Bildtse Aardappelweken van start

Van zaterdag 24 juni tot en met zaterdag 8 juli vinden de Bildtse Aardappelweken weer plaats. Dan stellen vier akkerbouwbedrijven hun (schuur)deuren open voor een kunstroute langs de Oude- en Nieuwebildtdijk onder Oude Bildtzijl en St. Annaparochie op ’t Bildt.

→ Lees meer
Programma Bildtse Aardappelweken 2023

Programma Bildtse Aardappelweken 2023

Opening Baken Terschelling/Marrum

Stichting Hi-Lo i.s.m. Oerol en Het Lage Noorden nodigen je uit in Marrum voor de opening van Baken Terschelling/Marrum op zondag 25 juni.

→ Lees meer

Berlagehuis Usquert: Solid Senses

Het onlangs prachtig gerenoveerde Berlagehuis, een voormalig raadhuis in het Noord-Groningse Usquert, is een van de lokale partners van Hi-Lo. Op 16 juni opent daar de bijzondere expositie Solid Senses van URA (het Belgische architectenpaar Yves Malysse en Kiki Verbeeck). Het is een buitenkans om zowel het monument van Berlage als deze expositie te bezoeken.

→ Lees meer

Opening Baken Afsluitdijk

Wees welkom op de feestelijke opening van Baken Afsluitdijk! Op zondag 21 mei lanceert Hi-Lo een nieuwe project in het Waddengebied. Zes duo's van bekende schrijvers en componisten maakten zes geluidswerken die even lang duren als een rit over de dijk. De werken zijn via een app uitsluitend te beluisteren op de Afsluitdijk.

→ Lees meer

Preview Baken Noordoost-Groningen: foto expositie 'Verwoest Huis'

De Bierumer School toont vanaf vrijdag 5 mei tot met zaterdag 27 mei een aantal fotografische werken van Marjan Teeuwen, afkomstig uit de serie Verwoest Huis. Deze foto expositie vormt een introductie op de grootschalige installatie Baken Noordoost-Groningen die in 2024 zal worden gerealiseerd.

→ Lees meer
Verwoest Huis Kyoto door Marjan Teeuwen

Verwoest Huis Kyoto door Marjan Teeuwen

— Schrijf je in voor onze nieuwsbrief