— nieuws

OPENING - Baken Marrum/Vlieland: Curve

Wees van harte welkom bij de opening van Baken Marrum/Vlieland: Curve!

Over 21 juni wordt onder deze naam een recente klassieker onder de ‘betreedbare’ sculpturen opnieuw in gebruik genomen. De opblaasbare installatie Curve (2015) van ruimtelijk kunstenaar Cocky Eek i.s.m. Schweigman& wordt op vrijdag 21 juni 2024 om 15.30 uur geopend bij kunst- en verblijfslocatie Het Lage Noorden in Marrum, Friesland. Later deze zomer zal Curve ook op Into The Great Wide Open te zien zijn.

→ Lees meer
Beeld: Peter Boorsma

Beeld: Peter Boorsma

Baken Afsluitdijk wegens succes verlengd!

De geluidswerken zijn nog t/m 31 mei 2024 te beluisteren, alleen op de Afsluitdijk.

→ Lees meer

Opening Baken Vlieland

Op zondag 6 augustus 2023 opende Baken Vlieland: de installatie SIN▲TθPIUM van multidisciplinair kunstenaar Heleen Blanken.

→ Lees meer
SIN▲TθPIUM Beeld: Peter Boorsma

SIN▲TθPIUM Beeld: Peter Boorsma

Bildtse Aardappelweken van start

Van zaterdag 24 juni tot en met zaterdag 8 juli vinden de Bildtse Aardappelweken weer plaats. Dan stellen vier akkerbouwbedrijven hun (schuur)deuren open voor een kunstroute langs de Oude- en Nieuwebildtdijk onder Oude Bildtzijl en St. Annaparochie op ’t Bildt.

→ Lees meer
Programma Bildtse Aardappelweken 2023

Programma Bildtse Aardappelweken 2023

Opening Baken Terschelling/Marrum

Stichting Hi-Lo i.s.m. Oerol en Het Lage Noorden nodigen je uit in Marrum voor de opening van Baken Terschelling/Marrum op zondag 25 juni.

→ Lees meer

Berlagehuis Usquert: Solid Senses

Het onlangs prachtig gerenoveerde Berlagehuis, een voormalig raadhuis in het Noord-Groningse Usquert, is een van de lokale partners van Hi-Lo. Op 16 juni opent daar de bijzondere expositie Solid Senses van URA (het Belgische architectenpaar Yves Malysse en Kiki Verbeeck). Het is een buitenkans om zowel het monument van Berlage als deze expositie te bezoeken.

→ Lees meer

Opening Baken Afsluitdijk

Wees welkom op de feestelijke opening van Baken Afsluitdijk! Op zondag 21 mei lanceert Hi-Lo een nieuwe project in het Waddengebied. Zes duo's van bekende schrijvers en componisten maakten zes geluidswerken die even lang duren als een rit over de dijk. De werken zijn via een app uitsluitend te beluisteren op de Afsluitdijk.

→ Lees meer

Preview Baken Noordoost-Groningen: foto expositie 'Verwoest Huis'

De Bierumer School toont vanaf vrijdag 5 mei tot met zaterdag 27 mei een aantal fotografische werken van Marjan Teeuwen, afkomstig uit de serie Verwoest Huis. Deze foto expositie vormt een introductie op de grootschalige installatie Baken Noordoost-Groningen die in 2024 zal worden gerealiseerd.

→ Lees meer
Verwoest Huis Kyoto door Marjan Teeuwen

Verwoest Huis Kyoto door Marjan Teeuwen

Het laatste lichtkunstwerk in de serie Baken Schiermonnikoog

SEIN, een werk van beeldend kunstenaar Jos Agasi, is de zesde lichtprojectie in de reeks Baken Schiermonnikoog. SEIN is niet alleen een betoverend lichtspel, het wekt ook het wezen van de Zuidertoren - ooit een vuurtoren - weer tot leven.

→ Lees meer
SEIN van Jos Agasi. Beeld: Romy Dam

SEIN van Jos Agasi. Beeld: Romy Dam

Nu te zien: Weerzien van Daphne Glasmacher (Baken Schiermonnikoog V)

Van maart tot en met april is het vijfde werk in de serie Baken Schiermonnikoog te zien: 'Weerzien' van Daphne Glasmacher is een abstracte ode aan het eiland.

→ Lees meer
Weerzien van Daphne Glasmacher. Beeld: Siem Bandringa

Weerzien van Daphne Glasmacher. Beeld: Siem Bandringa

— Schrijf je in voor onze nieuwsbrief