Opening Baken Terschelling/Marrum

12 juni 2023

Stichting Hi-Lo i.s.m. Oerol en Het Lage Noorden nodigen je uit in Marrum voor de opening van Baken Terschelling/Marrum op zondag 25 juni.

Dit derde Baken van stichting Hi-Lo is de immersieve voorstelling Transmission van kunstenaarscollectief Touki Delphine. De voorstelling verhuist van theaterfestival Oerol (t/m 18 juni op Terschelling) naar makersplek en gastenverblijf Het Lage Noorden. Pal aan de Friese Waddendijk in Marrum.

Waar: Het Lage Noorden, Zeedijk 8, 9073TN Marrum

Wanneer: zondag 25 juni, van 14.00 tot 16.00 uur

Voor wie: iedereen is van harte welkom

Baken Terschelling/Marrum, TRANSMISSION van Touki Delphine

In TRANSMISSION neemt collectief Touki Delphine de toeschouwer mee naar het geheimzinnige ondergrondse waar tussen planten en organismen wordt gecommuniceerd door kilometerslange netwerken van schimmeldraden.

Van onderaf, comfortabel lig-zittend in autostoelen, ervaart de toeschouwer een immersief en groot landschappelijk netwerk van technologische onderdelen, afdankertjes uit de auto-industrie. Signalen en vloeistoffen worden over en weer gestuurd en activeren op deze manier elektrische onderdelen. Deze componenten creëren een communicatief systeem van vraag en aanbod. Er ontstaat een zinderende compositie in beeld en geluid die de schoonheid van de ondergrondse wereld - die we in de natuur kennen als het mycelium - laat ervaren.

TRANSMISSION is na de opening tot 26 augustus te bezoeken op zaterdagen om 19.00 (met eventueel diner na afloop) en zondagen om 15.00 uur.

Duur: 35 minuten

Prijs: 10 euro

Tickets: hier te bestellen

Wil je op een ander moment komen? Mail dan naar info@hetlagenoorden.nl

Opening Baken Terschelling/Marrum

Tijdens de gehele looptijd van TRANSMISSION wordt in Het Lage Noorden de korte documentaire The Underground Astronaut (2023, regie Marleine van der Werf) vertoond, waarin VU-hoogleraar Evolutionaire Biologie Toby Kiers centraal staat. Kiers won zeer recent de NWO Spinozapremie voor haar baanbrekende onderzoek naar samenwerkingsverbanden van schimmels met planten: het zg.mycelium. Tevens is zij een van de oprichters van SPUN (Society for the Protection of Underground Networks).

The Underground Astronaut is een AmmodoDoc, een nieuw initiatief van stichting Ammodo. Sinds 2022 produceert Ammodo jaarlijks meerdere korte documentaires over wetenschappers en kunstenaars. meer info: ammododocs.org.

Hier lees je meer over Baken Terschelling/Marrum.

— Schrijf je in voor onze nieuwsbrief