Baken
Terschelling/Marrum: TRANSMISSION

In TRANSMISSION neemt collectief Touki Delphine de toeschouwer mee naar het geheimzinnige ondergrondse waar onverstoorbaar tussen planten en organismen wordt gecommuniceerd door kilometerslange netwerken van schimmeldraden.

TRANSMISSION. Beeld: Celine Pinget

TRANSMISSION. Beeld: Celine Pinget

Van onderaf, comfortabel lig-zittend in autostoelen, ervaart de toeschouwer een immersief en groot landschappelijk netwerk van airco- en remleidingen, elektronica, vloeistofpompen, slangetjes, speakers, trilmotortjes, relais en autospeakers hangend (zwevend) in de ruimte. Signalen en vloeistoffen worden over en weer gestuurd en activeren op deze manier elektrische onderdelen. Deze componenten creëren een communicatief systeem van vraag en aanbod. Er ontstaat een zinderende compositie in beeld en geluid die de schoonheid van de mysterieuze ondergrondse wereld laat ervaren. Een stille euforie. Een trilling. Resonantie. Een neurologische ontspanning. Door een gevoel van verbondenheid. Door het gevoel onderdeel te zijn van het geheel.

TRANSMISSION is van 9 tot en met 18 juni 2023 te zien tijdens Oerol, op Terschelling. Daarna wordt het werk vertoond bij Het Lage Noorden in Marrum.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.