Opening Baken Vlieland: wees welkom!

20 juli 2023

Stichting Hi-Lo nodigt je op zondag 6 augustus uit voor de opening van Baken Vlieland: de installatie SIN▲TθPIUM van multidisciplinair kunstenaar Heleen Blanken.

Dit vierde Baken van stichting Hi-Lo is het nieuwe werk van kunstenaar en DJ/veejay Heleen Blanken: SIN▲TθPIUM. Deze ‘kapel in het bos’ is dagelijks overdag te betreden, van 6 augustus t/m 3 september (ook tijdens festival Into The Great Wide Open)

Tijdens de opening: live begeleide wandeltours van Museum Tromp’s Huys naar Baken Vlieland door kunstenaars/performers PJ Roggeband en Leendert Vooijce.


SIN▲TθPIUM

Midden in het bos van Vlieland verrijst SIN▲TθPIUM: een serene, vier meter hoge ruimte die je een bijzondere ervaring biedt. Deze ‘kapel in het bos’ is gevormd rondom een prismatisch raam en een kinetisch, op en neer deinend vlak, dat de blik op de wereld in en om het werk breekt en vervormt. Meer informatie over SIN▲TθPIUM en Heleen Blanken vind je hier.

Waar, wat, hoe laat: start opening: 6 augustus om 13u. Museum Tromp’s Huys, Dorpsstraat 99, Oost-Vlieland.

Na een kort openingswoord door Hi-Lo gaat de groep in twee delen, onder de bezielende leiding van kunstenaars PJ Roggeband en Leendert Vooijce, naar SIN▲TθPIUM. Daar vertelt kunstenares Heleen Blanken over de totstandkoming van het werk en verricht burgemeester Michiel Schrier de officiële opening.

Hoe er te komen: Op 6 augustus: veerboot om 9.05u vanuit Harlingen (enige mogelijkheid, of een dag eerder gaan!). De opening is op tijd afgelopen om de veerboot van 16.50u te halen. Laatste snelboot om 19.10u. Hier vind je het afvaartenoverzicht van rederij Doeksen.


SPECIALE WANDELROUTES

Ter gelegenheid van Baken Vlieland heeft Hi-Lo twee routes naar het werk toe laten maken door kunstenaar PJ Roggeband en performer Leendert Vooijce. Beide vertrekken vanuit Museum Tromp’s Huys, waar het werk van de Vlielandse schilder Betzy Akersloot-Berg (1850-1922) centraal staat. Geïnspireerd door deze kunstenares die eropuit trok met haar schilderskist, én de geestverruimende blik op de natuur die Heleen Blanken biedt, verzorgen zij beiden een bijzondere tour. PJ Roggeband leidt een expeditie door het bos en betrapt ‘het wonder van Vlieland’. Leendert Vooijce leidt de bezoekers langs het water en bezingt de constante staat van verandering.

Tijdens de opening zijn beide kunstenaars aanwezig en begeleiden de bezoekers. Daarna zijn hun tours te boeken en ook gratis als audiotour te beluisteren (zie www.hi-lo-art.com).

SIN▲TθPIUM is na de opening dagelijks van 10-17u. te bezoeken. Tijdens Into The Great Wide Open (30 augustus-3 september) worden de openingstijden verruimd.


— Schrijf je in voor onze nieuwsbrief