Baken
Vlieland [afgelopen]

Baken Vlieland is een ruimte waarin de rust opgezocht kan worden en de geest verruimd. Kunstenaar Heleen Blanken doet al langer onderzoek naar het onderscheid tussen de menselijke en de natuurlijke omgeving. Op Vlieland realiseert zij een nieuwe variant van haar reeks ‘kapellen’. Een architectonische ruimte in het landschap, waarin elke vorm en kleur van de natuur een nieuw karakter krijgt. Wie binnentreedt weet letterlijk niet wat hij ziet.

Beeld: Heleen Blanken

Beeld: Heleen Blanken

Poster. Beeld: Peter Boorsma

Poster. Beeld: Peter Boorsma

Heleen Blanken verkent de waarneming en onze perceptie van de natuurlijke wereld. Zij bevraagt wezenlijke thema’s als organisch versus kunstmatig en analoog versus digitaal.

Baken Vlieland is een gezamenlijke productie van festival Into The Great Wide Open en Hi-Lo.

6 augustus - 3 september 2023


Locatie

Het Baken staat in het bos, vlak bij de Kampweg en de Havenweg. De precieze locatie vind je hier.


Podcast

Voor festival Into the Great Wide Open maakte Luuk Heezen een podcastserie waarin hij de deelnemende kunstenaars van het festival interviewt. Luister hier de aflevering met Heleen Blanken over SIN▲TθPIUM.


— Beluister de audiotours

Route langs het water door Leendert Vooijce

De audiotour ‘hier is hemel en gewelf’ door performer, schrijver en zanger Leendert Vooijce duurt 20 minuten, maar je kunt er ook langer over doen. Verwacht op je tocht poëzie, zang, uitzicht en inzicht.

Route door het bos door PJ Roggeband

De audio-expeditie ‘Aangelengde bosprut’ door kunstenaar en verteller PJ Roggeband duurt ongeveer 25 minuten. Verwacht op je tocht tot leven gewekte geschiedenis, ‘het wonder van Vlieland’ en dansende bomen.

Rondwandelingen Baken Vlieland

Hi-Lo biedt twee bijzondere wandelingen aan die je van Museum Tromp’s Huys naar SIN▲TθPIUM leiden. Twee heel verschillende routes en dito kunstenaars-gidsen die je live meenemen of via een audiotour op je oren.

Route door het bos

PJ Roggeband

Aangelengde bosprut
PJ Roggeband is kunstenaar, voorman van het Elfletterig Genootschap en bedenker van o.a. de Ontroertoer, de Uitleentuin en de Dwaalsafari. In vrijwel al zijn werk is de natuur een terugkerend thema.
PJ Roggeband neemt je mee op een ca. drie kwartier durende tocht door bos en duinmassief. Onderweg klopt hij de geschiedenis los, betrapt ‘het wonder van Vlieland’ en gaat aan de haal met dansende bomen, duin en bos.

Data: 26 augustus t/m 3 september, steeds om 14:00 uur. Melden bij de balie van Museum Tromp’s Huys.

Route langs het water

Leendert Vooijce

Hier is bodem en gewelf


Leendert Vooijce is performance kunstenaar, zanger en schrijver. En zoals hij zelf zegt: ‘Soms vraag je me wat ik ben. Mijn antwoord: ik ben een Moeder.’ In zijn eigen werk en als onderdeel van theaterroedel Female Economy is Leendert altijd op zoek naar de ontmoeting met de ander in jezelf.
Leendert Vooijce leidt je op poëtische wijze langs het water en het bos in. Tijdens een tocht van ca. een half uur worden je oren gescherpt en blijkt alles, net zoals dit eiland, in constante staat van verandering.

Data: 7, 8 en 9 augustus, steeds om 14:00 uur. Melden bij de balie van Museum Tromp’s Huys.

Reserveren voor de wandelingen op de website van Tromp's Huys.

Het is de hele maand augustus ook mogelijk een audiotour van deze routes te volgen. Deze audiotour is gratis te beluisteren via je telefoon, de link is verkrijgbaar aan de balie van het museum en via hi-lo-art.com. NB: neem je oortjes of koptelefoon mee.

Audiotour (ophalen bij Museum Tromp’s Huys): gratis
Live tour met kunstenaar € 5,-
Live tour met kunstenaar + toegang Museum combiticket € 7,50

*op maandagen is Museum Tromp’s Huys gesloten, maar gaat de balie om 14:00 uur kort open voor de rondleidingen.

— Schrijf je in voor onze nieuwsbrief