OPENING - Baken Marrum/Vlieland: Curve

11 juni 2024

Wees van harte welkom bij de opening van Baken Marrum/Vlieland: Curve!

Over 21 juni wordt onder deze naam een recente klassieker onder de ‘betreedbare’ sculpturen opnieuw in gebruik genomen. De opblaasbare installatie Curve (2015) van ruimtelijk kunstenaar Cocky Eek i.s.m. Schweigman& wordt op vrijdag 21 juni 2024 om 15.30 uur geopend bij kunst- en verblijfslocatie Het Lage Noorden in Marrum, Friesland. Later deze zomer zal Curve ook op Into The Great Wide Open te zien zijn.

Wees welkom om op vrijdag 21 juni de magische reis, die Curve is, te gaan maken. Curve is een duizelingwekkende tunnel; de bezoeker betreedt het werk te voet en alleen, en ondergaat een reis zonder visuele houvast. Met elke stap, in een cadans die versterkt wordt door een uitgekiende geluidscompositie, drijft de buitenwereld verder af. Je ondergaat een desoriënterende tocht waarin licht, materiaal, beweging, geluid en architectonische vorm samensmelten. Een totaalervaring in een magische en vervreemdende wereld.

NB Je betreedt Curve te voet en alleen; er is dus beperkt plaats en de opening is een buitenkans om dit werk te kunnen ervaren. Toegang vanaf 14 jaar.

Ruimtelijk kunstenaar Cocky Eek maakte de spectaculaire installatie Curve in 2015, i.s.m. Schweigman& (theatermaker Boukje Schweigman). In de opstelling deze zomer krijgt het werk een nieuwe soundtrack van Machinefabriek, pseudoniem van Rutger Zuydervelt. Hij maakte voor Curve een nieuwe, bezwerende 8-kanaals soundscape die via 24 speakers de bezoeker zal begeleiden op zijn reis. Machinefabriek liet zich inspireren door de loop-cadans van de bezoeker, en door de afwezigheid van visuele prikkels.

Voor de oorspronkelijke versie van Curve is een compositie van Martin Franke gemaakt. Deze zal op de eerste locatie, in Het Lage Noorden in Marrum, ook te horen zijn.

OPENING - Baken Marrum/Vlieland: Curve
Curve, foto door Wout Nooitgedagt

PROGRAMMA vrijdag 21 juni

vanaf 15.00 inloop

15.30 uur welkomstwoord Hi-Lo en Het Lage Noorden

15.40 gesprekken met Cocky Eek en Rutger Zuydervelt

Vanaf 16.00: bezoekers kunnen individueel, met intervallen, Curve betreden. NB Toegang vanaf 14 jaar.

Het is mogelijk in Het Lage Noorden te dineren (table d’hôtes, vegetarisch) á €25,- Reserveer op tijd via info@hetlagenoorden.nl


Waar? In Het Lage Noorden

Het Lage Noorden is de ontmoetingsplek voor kunstenaars, omwonenden, fietsers en wandelaars, kampeerders, logeerders, opdrachtgevers, levensgenieters en kunstliefhebbers.

Adres: Zeedijk 8, 9073TN Marrum

Het beste bereikbaar per auto, ruime parkeergelegenheid

OV: Vanaf Leeuwarden met bus 60 naar Marrum halte Provinciale weg. Vanaf daar 2,6 kilometer lopen (ca. 35 minuten)


— Schrijf je in voor onze nieuwsbrief