Over Hi-Lo

Geestverruiming

Stichting Hi-Lo Art werkt met langlopende thematische kaders. De komende jaren draait Hi-Lo om het begrip ‘geestverruiming’. Het effect van het Waddengebied is onmiskenbaar voor iedereen die er komt; er is letterlijk en figuurlijk ruimte. Dit gebied oefent dan ook van oudsher aantrekkingskracht uit op vrijzinnigen en dwarsdenkers. Het geestverruimend vermogen van het Noorden, in de breedste zin van het woord, wordt het inhoudelijke vertrekpunt van Hi-Lo en krijgt de ondertitel: ‘Het Grotere Noorden’.

Zomer 2023: het begin

Afgelopen zomer 2023 heeft Hi-Lo enkele grote kunstwerken in de openbare ruimte gerealiseerd: de Bakens. Van geluidswerken voor reizigers op de Afsluitdijk tot een kapel op Vlieland: een Baken is altijd groots en betekenisvol, maar niet blijvend. Na afloop nemen de elementen het weer over.

Hi-Lo werkt samen met andere Noordelijke partners: culturele instellingen, kunstroutes, andere niet-te-missen openbare werken, collectieven en pleisterplaatsen waar de bezoeker van een Baken naartoe wordt geleid.

— Schrijf je in voor onze nieuwsbrief