Preview Baken Noordoost-Groningen: foto expositie 'Verwoest Huis'

4 mei 2023

De Bierumer School toont vanaf vrijdag 5 mei tot met zaterdag 27 mei een aantal fotografische werken van Marjan Teeuwen, afkomstig uit de serie Verwoest Huis. Deze foto expositie vormt een introductie op de grootschalige installatie Baken Noordoost-Groningen die in 2024 zal worden gerealiseerd.

Bij Verwoest Huis denken mensen in Groningen niet aan een kunstwerk, maar aan de nu al decennia voortslepende nachtmerrie van de gaswinningsschade en de angst voor nieuwe aardbevingen. Onze Oekraïense dorpsgenoten denken direct aan de verwoestende oorlog in hun thuisland. Velen denken ook aan de recente aardbevingen in Turkije en Syrië. In Verwoest Huis gaat de constructieve kracht van bouwen hand in hand met de kracht van verwoesting en verval. Een gebouw als sculptuur die het aan deze context verkleefde politieke conflict overstijgt tot een universeel beeld van opbouw en verwoesting.

Op vrijdagmiddag 26 mei gaat schrijver, spreker, kunsthistoricus en curator Sacha Bronwasser met Marjan Teeuwen in gesprek in de Bierumer School. Marjan Teeuwen is dan net teruggekeerd van een oriëntatiebezoek aan Oekraïne.

Preview Baken Noordoost-Groningen: foto expositie 'Verwoest Huis'
Verwoest Huis Bloemhof van Marjan Teeuwen

— Schrijf je in voor onze nieuwsbrief