'PERPETUUM' van Jacco Olivier vormt het tweede hoofdstuk van Baken Schiermonnikoog

1 september 2022

Gedurende de maanden september en oktober is het werk 'PERPETUUM' van kunstenaar Jacco Olivier elke avond te zien bij de Zuidertoren in Schiermonnikoog. Het werk bestaat uit minuscule geanimeerde schilderingen die op de voormalige watertoren worden geprojecteerd.


Jacco Olivier maakte een animatie van een euforische figuur; een trampolinespringer die stuitert op het wateroppervlak en die zelfs de sterren weet te bereiken. Een beeld waar je je lang in kunt verliezen, net zoals de jongen zich verliest in zijn capriolen, vrij bewegend en steeds voor even los van de zwaartekracht. Bijzonder is dat deze figuur niet gefilmd is, maar geschilderd.

Kunstmanifestatie Hi-Lo haalt met Jacco Olivier een bijzondere kunstenaar naar de toren. Olivier is een nationaal en internationaal bekende schilder die met zijn geschilderde animaties een nieuw medium heeft gecreëerd. Zijn werk wordt wereldwijd getoond en verzameld en in 2019 won hij de Jeanne Oosting Prijs voor de Schilderkunst.

Opening

Voorafgaand aan de première van 'PERPETUUM' droeg Tsead Bruinja, voormalig Dichter des Vaderlands, voor uit zijn werk. 'PERPETUUM' is nog te zien tot en met 31 oktober 2022, daarna neemt Jan van Nuenen de Zuidertoren in gebruik als canvas voor zijn werk.

'PERPETUUM' van Jacco Olivier vormt het tweede hoofdstuk van Baken Schiermonnikoog
Still uit 'PERPETUUM', Jacco Olivier (2022)

— Schrijf je in voor onze nieuwsbrief